Thorvald Netværket
Under foretrædet fremhævede Claes Ludvigsen og Christian Engelbrecht:
1) At der er brug for mere løbende statistik, fastsættelse af mål og løbende evaluering, hvis lovgivningen skal fungere. For nylig kunne en jurist fortælle, at ventetiden til kontaktbevarende overvåget samvær i Odense er et år. Det er altså slet ikke kontaktbevarende, mener Thorvald Netværket.
Nu taler man om straksfastsættelse af overvåget samvær, men det kommer ikke til at fungere, medmindre man præciserer ”straks”, og løbende registrerer og offentliggør hvordan det faktisk går.
Hvis der laves forsøg på genetablering af afbrudt samvær, skal det løbende registreres, hvordan det går.
Og hvis §243 i straffeloven nævner ”forældrefremmedgørelse”, skal statistik vise hvor mange sigtelser, tiltaler og domme, der er i den forbindelse.
2) At det forebygger mange triste afgørelser, hvis loven kræver at der skal være en grundig professionel psykologisk undersøgelse og gratis advokatbistand, inden kontakten mellem et barn og en af forældrene afbrydes.
3) At det bør være en hovedmålsætning i selve lovteksten, at barnet SKAL have stabil og omfattende kontakt med begge forældre under hele opvæksten. Så har forældrene langt mindre at være uenige om.
4) At der skal gøres noget ved misbruget af de mange krisecentererklæringer, og den skadelige ventetid de fremkalder.
Foretræder varede et kvarter, hvor også udvalgsmedlemmerne stillede spørgsmål.
Formand Claes Ludvigsen (til venstre på foto) og formanden for Manderådet Torben Haugaard (til højre) var mødt og anbefalede, at lovforslag L47 2024 om ændring af folkeskoleloven bortfaldt.
Manderådet havde inviteret til debat om forældrefremmedgørelse ved Folkemødet på Bornholm den 15. juni.
Thorvald Netværket var repræsenteret ved næstformand Claes Ludvigsen. På billedet ses han inden mødet mellem formanden for Manderådet Torben Haugaard og formanden for Delebarnets Vilkår Jan Bækgaard Nielsen.
Claes Ludvigsen beklagede, at flere af elementerne i det politiske forlig fra slutningen af november sidste år, vil føre til afskæring af kontakt mellem en af forældrene og barnet – og dermed til større forældrefremmedgørelse.
På mødet blev en interesseret ligestillingsminister orienteret om Thorvald Netværkets arbejde.
Thorvald Netværket blev bedt om at indsende 10 symbolpolitikpunkter vedr. ligestilling.
Mødet handlede om retspsykiatrien specielt bistandsværgernes opgaver og den uklare og ikke opdaterede lovgivning på området.
Thorvald Netværker vil bede om et nyt møde med Camilla Fabrius med henblik på opfølgning.
Mødet handlede om, hvordan vi løfter drenge, mænd og fædres problemstillinger i partiet.
Et af de punkter der kom frem, er at der kommer et parti-oplæg om ligestilling som han mente, at vi kunne føde ind i.
Thorvald Netværket har efterfølgende indsendt input til partiets kommende oplæg om ligestilling.
Thorvald Netværket har i flere omgange afholdt møde med partiets ligestillingsordfører Lars Aslan Rasmussen
Thorvald Netværkets tillidsfolk til møde med den daværende ligestillingsminister Mogens Jensen. Vi gav især input til digital information til begge forældre, og at der også burde indføres krisehjælp til mænd – ikke kun til kvinder
Videomøde (corona) mellem daværende S-ligestillings- og familieordfører MF Birgitte Vind og studentermedhjælp Kasper Enevoldsen og formandskabet for Thorvaldnetværket Simon Simonsen og Kenneth Christensen
Thorvald Netværket opbygger nordisk samarbejde og erfaringsudveksling og har bl.a. haft møde med Jan Bøhler (MF) som har siddet 15 år i stortinget for Arbejderpartiet – det norske socialdemokrati – og er optaget af at udvikle politik for drenge, mænd og fædre.