Sexchikane

Kenneth F. Christensen i TV2 - Medlem af Hvidovre Kommunes byråd
Simon Simonsen
Medlem af Københavns Borgerrepræsentation 2017-2021

“Vi politikere har fået ufatteligt mange bredt udsendte henvendelser fra pressen bl.a. 10-15 spørgeskemaer sendt ud til alle. Her foregår der det, journalister kalder “at der fiskes” efter bare den mindste historie og udtalelse. Sexskandaler er jo pressens ældste kioskbasker. Og bemærk at de fleste socialdemokrater der var blevet spurgt, ikke gad deltage i det medie-show. Men hvis jeg og hovedparten af de 1036 øvrige socialdemokrater, også havde svaret, ville det vise at ikke bare 9 ud af 10 men langt langt langt flere socialdemokrater står bag Kofod.” siger Simon Simonsen.

TV2’s undersøgelse

Socialdemokratisk bagland bag Kofod: Undskyldning er nok. 9 ud af 10 adspurgte socialdemokrater bakker fortsat op om udenrigsminister Jeppe Kofod. 

Sådan lød det fra 88 procent af 322 byrådsmedlemmer og lokal- og kredsbestyrelsesmedlemmer fra Socialdemokratiet. Det viste en rundspørge i partiets bagland foretaget af TV 2 oven på den genopståede debat om Jeppe Kofods seksuelle forhold til en 15-årig pige. Derfor bør sagen ikke have yderligere konsekvenser for ham.

Det socialdemokratiske byrådsmedlem i Holstebro, Dorthe Pia Hansen, der kalder det “plat” at tage en 12 år gammel sag frem. Byrådsmedlem i Haderslev Kim Kabelka, mener at også de folkevalgte skal kunne begå fejl: “Ligesom alle andre mennesker laver vi også fejl – ellers ville vi jo ikke være repræsentative.” 

TV2’s rundspørge blev sendt ud til 1036 byrådspolitikere, lokalbestyrelsesmedlemmer og kredsbestyrelsesmedlemmer i Socialdemokratiet. I alt har 322 valgt at svare. 

 

Thorvald Netværket mener

Foranstaltninger mod sexchikane skal indrettes, så de beskytter både mænd og kvinder.

Samtidigt skal vi huske på at det helt klare billede er, at både kvinder og mænd generelt har det godt med hinanden som kolleger. Og vi skal ikke skade vores danske tillidskultur eller kønsopdele arbejdspladsen, men fortsætte en generel indsats på arbejdsmiljø og mod mobning – hvor sexchikane er en faktor blandt flere.

Læs vores indlæg i Netavisen Pio ved at trykke Her

FH, Fagbevægelsens Hovedorganisation, fik sidste år fortaget en undersøgelse. Den gav mere end 3000 lønmodtagere, i alderen fra 18 til 68 år mulighed for at komme til orde, uden at skulle stå frem. Der har især været fokus på de unge i debatten. Bandt de 18-39 årige, er der mest, og også lige meget, sexchikane mod både mænd og mod kvinder.

Læs undersøgelsen hvor ovennævnte tal og grafik er fra, ved at trykke her

Både mænd og kvinder skal beskyttes

Blandt de unge (18-39 årige) udsættes kvinder og mænd for lige meget sexchikane